Recept

Drobenkový koláč s hruškami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17598

Ingredience

Náplň
30 g Cukr krupice
800 g Kompot hruškový
1 kávová lžička Skořice mletá
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Těsto
45 g Cukr krupice
215 g Mouka pšeničná hladká T 650
90 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 333kJ
17% Sacharidy 61 g
43% Tuky 32 g
2% Sodík 44 mg
13% Bílkoviny 7 g

Drobenkový koláč s hruškami postup přípravy receptu:

1

Na sypkou náplň promícháme cukr se skořicí. V misce promícháme metlou žloutky a smetanu, až se dobře spojí, zakryjeme a dáme do lednice.

2

Mouku smícháme s cukrem, solí, kousky másla a hněteme, až bude směs jako drobenka. Rukou směs upěchujeme ke dnu a stěnám zapékací formy o průměru 25 cm.

3

Půlky hrušek z kompotu necháme okapat, osušíme a nakrájíme na plátky. Volně je rozložíme do formy a posypeme sypkou náplní. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 5 minut, až se cukr rozpustí, potom ho zalijeme smetanou se žloutky. Pečeme ještě asi 30 minut, až je povrch koláče zlatavý. Podáváme teplý nebo studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept