Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17601

Ingredience

Náplň
175 g Borůvky
200 g Cukr krupice
450 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Tresť vanilková
1 ks Vejce slepičí
150 ml Zakysaná smetana
Koláč Clafoutis
1 kávová lžička Cukr krupice
215 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Máslo čerstvé
0,8 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 693kJ
14% Sacharidy 52 g
25% Tuky 19 g
5% Sodík 108 mg
13% Bílkoviny 7 g

Koláč Clafoutis postup přípravy receptu:

1

Mouku zpracujeme vidličkou s cukrem, solí a kousky másla. Vmícháme rozšlehané vejce a vytvoříme vláčné těsto. Zabalíme ho a dáme na hodinu do lednice.

2

Z vychlazeného těsta vyválíme plát větší o 2,5 cm než je forma o průměru 30 cm. Těsto přendáme do formy a propícháme ho vidličkou. Necháme 15 minut v lednici. Korpus zakryjeme alobalem, zasypeme vrstvou suchých fazolí a pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 20 minut. Po této době alobal i fazole vyjmeme a pečeme ještě 3-4 minuty.

3

Šlehačem zpracujeme vejce, cukr, mléko, smetanu a vanilkovou tresť. Vše ušleháme na hladký krém.

4

Do teplého korpusu dáme borůvky a zalijeme je vaječnou směsí. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 35 minut, až náplň ztuhne. Hotový koláč necháme ve formě vychladnout. Povrch posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Borůvky můžeme nahradit třešněmi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept