Recept

Koláč s kiwi a hroznovým vínem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17612

Ingredience

Náplň
60 g Cukr krupice
225 g Hroznové víno
3 ks Kiwi
2 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
450 ml Mléko plnotučné
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Želatina
2 polévková lžíce Želé rybízové
Koláč s kiwi a hroznovým vínem
1 polévková lžíce Cukr krupice
175 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 278kJ
15% Sacharidy 56 g
42% Tuky 32 g
3% Sodík 65 mg
20% Bílkoviny 11 g

Koláč s kiwi a hroznovým vínem postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme se solí, cukrem, máslem a studenou vodou. Vytvoříme hladké těsto, zabalíme ho a dáme na hodinu do lednice.

2

Těsto vyválíme na kruhový plát o 2,5 cm větší než je průměr formy. Přeneseme do formy, propícháme hustě vidličkou, zakryjeme alobalem, zasypeme suchými fazolemi a pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 10 minut. Po této době vyjmeme fazole i alobal, znovu těsto propícháme a pečeme ještě 10-15 minut. Na mřížce necháme korpus koláče zcela vychladnout.

3

Mezitím co se korpus peče připravíme si náplň: do pánve dáme mouku, cukr, práškovou želatinu a vše promícháme. V misce rozšleháme vejce, žloutky a mléko. Směs přimícháme do pánve a necháme 5 minut stát, aby želatina změkla. Potom směs 15 minut zahříváme na mírném plameni, za stálého míchání, až směs zhoustne. Nevaříme! Směs odstavíme z ohně a přidáme mandlový likér nebo tresť. Necháme vychladnout, zakryjeme a dáme asi na hodinu do lednice.

4

Zrnka vína rozřízneme podélně a vyjmeme semínka. Kiwi oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a vmícháme jí do náplně.

5

Korpus vyjmeme z formy, přendáme na tác a naplníme náplní. Hezky ozdobíme vínem a kiwi. V rendlíku rozpustíme želé z červeného rybízu a štětcem naneseme na ovoce. Koláč necháme minimálně hodinu v lednici ztuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept