Kontinentální ovocné řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kontinentální ovocné řezy
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17615 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Cukr krupice |
150 g | Datle |
225 g | Fíky sušené |
30 g | Hrozinky |
120 g | Meruňky sušené |
120 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
80 ml | Voda pitná |
Kontinentální ovocné řezy | |
30 g | Cukr krupice |
175 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 803,9mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Datle, Fíky sušené, Hrozinky, Meruňky sušené, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Voda pitná, Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kontinentální ovocné řezy postup přípravy receptu:
1 | Do větší pánve dáme hrubě nasekané fíky, datle, meruňky, hrozinky, citrónovou šťávu, skořici, cukr a vodu. Dusíme nezakryté asi 30 minut, až je směs hustá. Občas promícháme. Odstavíme z plotny a přimícháme nasekané ořechy. Asi hodinu necháme směs vychladnout. |
2 | Mezitím si připravíme těsto: vidličkou smícháme mouku, cukr, sůl, rozdrobené máslo a vodu. Vytvoříme hladké těsto, zabalíme ho a dáme do lednice než vychladne náplň. |
3 | Kousek těsta odložíme na lístky a bobulky. Zbývající těsto rozválíme na plát o velikosti 40 x 30 cm. Plát přendáme na nevymazaný plech, pokryjeme náplní a po stranách necháme 6 cm volný okraj. Jeden okraj přehneme přes náplň a zavineme tak, aby byla náplň zabalená a spoj těsta zůstal vespod. Na obou koncích zahrneme těsto dospodu. Závin potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a nožem prořízneme na povrchu několik otvorů. Z odloženého těsta vyválíme plát a vykrájíme lístky a vytvarujeme bobulky. Lístky a bobulky upravíme na povrch závinu a potřeme rozšlehaným vejcem. |
4 | Troubu předehřejeme na 200°C a závin pečeme 25-30 minut dozlatova. Hotový necháme téměř vychladnout na roštu a podáváme při pokojové teplotě. Krájíme na silnější řezy. |