Recept

Kontinentální ovocné řezy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17615

Ingredience

Náplň
2 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Cukr krupice
150 g Datle
225 g Fíky sušené
30 g Hrozinky
120 g Meruňky sušené
120 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Skořice mletá
80 ml Voda pitná
Kontinentální ovocné řezy
30 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Mléko plnotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
175 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 849 kcal
Kilojoule 3 554kJ
34% Sacharidy 121 g
53% Tuky 39 g
8% Sodík 150 mg
23% Bílkoviny 13 g

Kontinentální ovocné řezy postup přípravy receptu:

1

Do větší pánve dáme hrubě nasekané fíky, datle, meruňky, hrozinky, citrónovou šťávu, skořici, cukr a vodu. Dusíme nezakryté asi 30 minut, až je směs hustá. Občas promícháme. Odstavíme z plotny a přimícháme nasekané ořechy. Asi hodinu necháme směs vychladnout.

2

Mezitím si připravíme těsto: vidličkou smícháme mouku, cukr, sůl, rozdrobené máslo a vodu. Vytvoříme hladké těsto, zabalíme ho a dáme do lednice než vychladne náplň.

3

Kousek těsta odložíme na lístky a bobulky. Zbývající těsto rozválíme na plát o velikosti 40 x 30 cm. Plát přendáme na nevymazaný plech, pokryjeme náplní a po stranách necháme 6 cm volný okraj. Jeden okraj přehneme přes náplň a zavineme tak, aby byla náplň zabalená a spoj těsta zůstal vespod. Na obou koncích zahrneme těsto dospodu. Závin potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a nožem prořízneme na povrchu několik otvorů. Z odloženého těsta vyválíme plát a vykrájíme lístky a vytvarujeme bobulky. Lístky a bobulky upravíme na povrch závinu a potřeme rozšlehaným vejcem.

4

Troubu předehřejeme na 200°C a závin pečeme 25-30 minut dozlatova. Hotový necháme téměř vychladnout na roštu a podáváme při pokojové teplotě. Krájíme na silnější řezy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept