Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17620
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

Náplň
2 polévková lžíce Martell cognac
450 ml Smetana 33% (šlehačka)
Poleva
90 g Čokoláda hořká
15 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Mléko plnotučné
2 kávová lžička Sirup Golden
Věnec Paříž-Brest
120 g Máslo čerstvé
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Olej rostlinný
4 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 788 kcal
Kilojoule 3 297kJ
11% Sacharidy 38 g
86% Tuky 65 g
4% Sodík 75 mg
22% Bílkoviny 12 g

Věnec Paříž-Brest postup přípravy receptu:

1

V hrnci zahřejeme máslo a vodu, odstavíme a přimícháme mouku, až se směs začne lepit na stěny hrnce. Přidáme vejce, jedno po druhém a vypracujeme hladké těsto.

2

Plech vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou, do mouky vyznačíme kruh o průměru 17,5 cm. Vrchovaté lžíce těsta přendáme do kruhu tak, aby 10 kopečků těsta vytvořilo věnec.

3

Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 40 minut, potom troubu vypneme a věnec v ní necháme ještě 15 minut. Hotový necháme vychladnout. Věnec rozřízneme vodorovně na poloviny.

4

Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, přidáme koňak a lžící naplníme spodek věnce. Přiklopíme horním dílem věnce.

5

Čokoládovou polevu připravíme v rendlíku nebo vodní lázni z nalámané čokolády, másla, sirupu a mléka. Lžící ji pečlivě naneseme na povrch věnce, aby měl hladký povrch. Ihned podáváme nebo necháme v chladu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept