Recept

Jablka v županu s čedarem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17621

Ingredience

Náplň
75 g Cukr třtinový
30 g Hrozinky
6 ks Jablka
60 g Máslo čerstvé
30 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Skořice mletá
Omáčka
300 ml Džus jablečný
125 ml Sirup javorový
Jablka v županu s čedarem
6 ks Hřebíček
365 g Mouka pšeničná hladká T 650
175 g Máslo čerstvé
120 g Sýr Čedar
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 879 kcal
Kilojoule 3 677kJ
30% Sacharidy 110 g
60% Tuky 45 g
14% Sodík 278 mg
26% Bílkoviny 15 g

Jablka v županu s čedarem postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme se solí, rozdrobeným máslem, studenou vodou a strouhaným čedarem. Rukama nebo hnětačem vypracujeme vláčné těsto.

2

V míse smícháme cukr, hrozinky, ořechy, máslo a skořici. Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince, ale neprořízneme jablka zcela.

3

Z těsta oddělíme 45 g, zbytek vyválíme na obdélník 52 x 35 cm. Obdélník rozkrájíme na 6 čtverců o straně 17,5 cm. Jablka postavíme do středů čtverců, do otvoru v jablku dáme náplň a okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Vrcholy těsta přitlačíme k povrchu jablka. Stejný postup opakujeme se všemi jablky.

4

Jablka přendáme na vymazaný plech. Z odloženého těsta vyválíme plát o síle 5 mm a vykrájíme 12 lístků, na které vyznačíme žebra. Jablka v županu potřeme rozšlehaným vejcem a na vrchol každého umístíme dva lístky, které rovněž potřeme vejcem. Mezi lístky zapíchneme hřebíček kulatou částí dolů, aby vypadal jako stopka.

5

Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 35 minut. Po této době polijeme jablka směsí sirupu a jablečné šťávy. Pečeme ještě 15 minut, občas podlijeme omáčkou. Podáváme teplé s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept