Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17650

Ingredience

Krém
200 g Cukr krupice
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Sirup Golden
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
120 g Čokoláda hořká
Mramorová zmrzlina
120 g Cukr krupice
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Tresť vanilková
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 310kJ
15% Sacharidy 53 g
48% Tuky 36 g
2% Sodík 47 mg
11% Bílkoviny 6 g

Mramorová zmrzlina postup přípravy receptu:

1

Žloutky dobře utřeme, bílky vyšleháme na tuhý sníh. Do sněhu vmícháme cukr, podle uvážení i vanilkovou tresť, sníh spojíme se žloutky a tuhou šlehačkou. Vložíme do mrazáku.

2

Zatímco směs tuhne, připravíme si krém: do hrnce dáme cukr, smetanu, máslo, sirup, čokoládu, vše přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme 5 minut, občas promícháme. Odstavíme, přimícháme tresť, za občasného míchání necháme směs vychladnout.

3

Lžící nebo nožem vmícháme rychle krouživými pohyby krém do zmrzliny, abychom vytvořili mramorový vzor. Nádobu se zmrzlinou dáme přes noc do mrazáku.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept