Jednoduchý recept

Švestková zmrzlina

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17657

Ingredience

120 g Cukr krupice
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí
150 ml Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 962kJ
5% Sacharidy 19 g
21% Tuky 16 g
2% Sodík 41 mg
8% Bílkoviny 5 g

Švestková zmrzlina postup přípravy receptu:

1

Z bílků vyšleháme pevný sníh, postupně zašleháme cukr a utřené žloutky. Vše smícháme s pevnou šlehačkou, přidáme oslazený švestkový protlak.

2

Směs přendáme do plastové nádoby a necháme přes noc v mrazáku.

3

Podáváme ozdobené švestkou.

Poznámka

Servírujeme studené. Švestky můžeme nahradit angreštovým nebo rebarborovým protlakem. Získáme tak jiný druh zmrzliny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept