Malinový sorbet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malinový sorbet
Malinový sorbet
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17671 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
120 g | Cukr krupice |
1 ks | Kiwi |
5 polévková lžíce | Likér malinový |
500 g | Maliny |
1 ks | Papaya |
4 polévková lžíce | Sirup Golden |
300 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 291,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Maliny, Papaya, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Likér malinový, Sirup Golden mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Malinový sorbet postup přípravy receptu:
1 | Mražené maliny posypeme cukrem a dáme stranou rozmrazit. |
2 | Do rendlíku dáme práškovou želatinu a 250 ml vody a necháme minutu stát. Za časného míchání zahříváme na středním plameni, až se želatina zcela rozpustí, potom odstavíme. |
3 | Maliny propasírujeme přes síto, aby vznikl protlak. Přidáme sirup smíchaný se 4 lžícemi vody, malinový likér a citrónovou šťávu. Po částech zašleháme želatinu. Směs nalijeme do nádoby na zamrazení a dáme do mrazáku částečně zmrazit, občas promícháme. |
4 | Částečně zmrazenou směs rozmixujeme v mixéru, vrátíme do nádoby a necháme na 3 hodiny v mrazáku. |
5 | Na misky upravíme plátky kiwi, papáju a čerstvé maliny. Na ovoce dáme vždy tři až pět kopečků sorbetu. |