Jednoduchý recept

Čokoládová šlehačka

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Čokoládová šlehačka 5 1
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17679

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Kakao - prášek
300 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 165kJ
3% Sacharidy 11 g
34% Tuky 26 g
0% Sodík 1 mg
4% Bílkoviny 2 g

Čokoládová šlehačka postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme čokoládový nápoj v prášku nebo dvě lžíce kakaa a dvě lžíce cukru. Přidáme smetanu a vše vyšleháme na tuhou šlehačku.

2

Podáváme na pohárech, koláčích, dortech a pudincích.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Čokoládová šlehačka
Jako ozdoba je čokoládová šlehačka ideální. Má mnohé využití. Použila jsem ji na ovocné poháry. Jsou připravené z tučného, hustého jogurtu a navrstvené s čerstvými borůvkami. Navrchu je přidaná čokoládová čepice ušlehaná z tmavého kakaa a smetany. Protože mi smetany nechtějí samy ztuhnout, přidávám do nich ztužovač. Vždy co smetana 250 ml, to jeden ztužovač. Čokoládová šlehačka je vynikající nejen na oslavy a zvláštní příležitosti, ale také jako malé potěšení třeba po náročném dni v práci.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept