Šlehaný piškot - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šlehaný piškot
Šlehaný piškot
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17699 |
Kategorie: | Korpusy na dort |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
120 g | Mouka polohrubá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 163,6mg |
Draslík | 73,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Šlehaný piškot postup přípravy receptu:
1 | Vejce a cukr šleháme mixérem do pěny, přidáme mouku a vše šleháme do hladkého těsta. |
2 | Směs rozdělíme do dvou forem o průměru 20 cm vyložených pergamenem. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 20 minut. |
3 | Korpusy vyklopíme na mřížku, sloupneme pergamen a necháme vychladnout. |
Poznámka
Plníme zavařeninou, tvarohovým krémem nebo šlehačkou.