Žampionové špecle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionové špecle
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1771 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 dkg | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 920g |
---|---|
Cholesterol | 171,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 95g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Žampionové špecle postup přípravy receptu:
1 | Omyté a oloupané žampiony nakrájíme na kousky. |
2 | Osmahneme je na másle s nakrájenou šunkou. |
3 | Špecle vytvoříme z 250g polohrubé mouky, vejce, soli a 2dcl vody. |
4 | Dáme je do vroucí vody a jakmile vyplavou jsou hotové. |
5 | Přidáme ke směsi a lehce zahřejeme, aby se chutě propojily. |
6 | Na závěr osolíme a posypeme sýrem. |