Recept

Sladkokyselá pálivá polévka s nudlemi a garnáty

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17738
Kategorie: Polévky

Ingredience

2 polévková lžíce Chilli omáčka
2 ks Citronová tráva
280 g Garnát obecný
110 g Houby čerstvé
5 ks Kafirové listy
1 hrst Koriandr čerstvý
4 polévková lžíce Limetková šťáva
150 g Nudle z fazolí mungo
3 polévková lžíce Omáčka rybí
110 g Rajčata Cherry
1600 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 439kJ
25% Sacharidy 91 g
17% Tuky 13 g
135% Sodík 3 g
58% Bílkoviny 32 g

Sladkokyselá pálivá polévka s nudlemi a garnáty postup přípravy receptu:

1

Namočíme zámotky z nudlí či rýže (wu-sen) na 1-2 minuty do horké vody, až změknou. Potom je necháme okapat a nakrájíme na kratší kousky.

2

Dále vyloupeme a očistíme garnáty středně velké a každého rozřízneme na hřbetu, aby se otevřel do stran (hlavičku a ocas neodřezáváme).

3

Ohřejeme vývar a hodíme do něj podélně rozkrájenou a roztlučenou citronovou trávu, přilijeme rybí omáčku, chilli zavařeninu, nadrcené, jader zbavené papričky a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň na střední teplotu, přidáme nudle a další 1-2 minuty zvolna vaříme. Přihodíme garnáty a vaříme ještě asi 1 minutu.

4

Přidáme houby (směs různých čerstvých hub), rajská jablíčka (větší nakrájíme na 6 dílků), kaffirové listy natrnané napůl a limetkovou šťávu. Vaříme další 2-3 minuty a dáváme pozor, aby se rajčata nerozvařila. Dle chuti dokořeníme. Nakonec vyndáme citronovou trávu, nalijeme do misek a ozdobíme lístky čerstvého koriandru.

Poznámka

(viz recept chilli zavařenina)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept