Recept

Smažená ryba s chilli a bazalkou

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17747

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 ks Chilli paprička
800 g Chňapal červený
2 polévková lžíce Cukr palmový
3 ks Kafirové listy
0,5 polévková lžíce Kari pasta červená
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka rybí
0,5 kávová lžička Pepř bílý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 846kJ
0% Sacharidy 2 g
4% Tuky 3 g
21% Sodík 414 mg
75% Bílkoviny 42 g

Smažená ryba s chilli a bazalkou postup přípravy receptu:

1

Očistíme a vykucháme rybu (buď 1 větší nebo 2 menší) a necháme jí hlavu. Potom rybu osušíme a z boku vyřežeme 3-4 zářezy ostrým nožem. Zevnitř i zvenčí vetřeme do ryby sůl. Na talíři si zatím připravíme polohrubou mouku smíchanou s mletým bílým pepeřem a rybu do ní položíme a lehce přimáčkneme, aby se celá obalila.

2

V menší pánvi rozpálíme olej a přidáme červenou kari pastu, kterou smažíme na středním ohni 1-2 minuty za stálého míchání, až začne vonět. Přisypeme cukr, přidáme rybí omáčku a 2 polévkové lžíce vody a vaříme 1-2 minuty, dokud se cukr nerozpustí. Poté směs odstavíme.

3

Ve větší pánvi WOK (aby se do ní vešla celá ryba) rozpálíme asi 2 cm oleje, až bude horký, usmažíme v něm asi 1 minutu bazalkové listy dokřupava. Usmažené lístky vyjmeme perforovanou naběračkou a osušíme na papírových ubrouscích.

4

V této pánvi osmažíme i jadérek zbavený a na kratší kousky pokrájený sušený delší lusk chilli papričky, až získá zlatou barvu. Pozor na připálení. Opět vyjmeme perforovanou naběračkou a osušíme. Potom do oleje vložíme celou rybu a smažíme ji z každé strany asi 5-10 minut, až ryba získá světlehnědou barvu. Pokud ryba víc ztmavne, bude již vysušená. Vyjmeme rybu a necháme ji okapat na papírovém ubrousku.

5

Do pánve vložíme připravenou kari omáčku a ohřejeme ji. Položíme do ní rybu a obalíme ji v ní z obou stran. Potom přendáme rybu na vyhřátý talíř, zalijeme zbytkem omáčky a posypeme smaženou bazalkou, kousky chilli a na tenké proužky nakrájenými kaffirovými listy.

Poznámka

Kari pastu čevenou si můžeme sami vytvořit, viz recept Červená kari pasta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept