Červené rybí kari s bambusovými výhonky

35 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
25 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve nalijeme kokosovou smetanu do pánve Wok a pomalu zahříváme na středně prudkém ohni po dobu asi 5 minut, až se ze smetany oddělí vrstva tuku a usadí se na povrchu. Kdyby nám smetana začínala na okrajích hnědnout, mícháme s ní. Přidáme kari pastu a řádně mícháme, aby se směs dobře spojila a začala vonět.
  • 2
    Poté do omáčky vlijeme kokosové mléko, potom přidáme cukr a rybí omáčku a vaříme asi 2 - 3 minuty. Přihodíme rybí filety nakrájené na kostičky a konzervované bambusové výhonky nakrájené na nudličky a zvolna za míchání 5 minut dusíme dokud se ryba neuvaří.
  • 3
    Přidáme galgán nakrájený na tenké plátky a kaffirové listy natrhané na půlky. Dle potřeby dochutíme.
  • 4
    Přendáme naběračkou na talíř a podáváme posypané bazalkou a na tenká kolečka nakrájenou chilli papričkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.