Červené rybí kari s bambusovými výhonky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené rybí kari s bambusovými výhonky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17752 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
275 g | Bambusové výhonky konzervované |
1 hrst | Bazalka |
1 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Cukr palmový |
350 g | Filé rybí |
50 g | Galgan |
5 ks | Kafirové listy |
2 polévková lžíce | Kari pasta |
60 ml | Kokosová smetana |
440 ml | Mléko kokosové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 311,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky konzervované, Bazalka, Chilli paprička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Filé rybí, Galgan, Kafirové listy, Kari pasta, Kokosová smetana , Mléko kokosové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Červené rybí kari s bambusovými výhonky postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve nalijeme kokosovou smetanu do pánve Wok a pomalu zahříváme na středně prudkém ohni po dobu asi 5 minut, až se ze smetany oddělí vrstva tuku a usadí se na povrchu. Kdyby nám smetana začínala na okrajích hnědnout, mícháme s ní. Přidáme kari pastu a řádně mícháme, aby se směs dobře spojila a začala vonět. |
2 | Poté do omáčky vlijeme kokosové mléko, potom přidáme cukr a rybí omáčku a vaříme asi 2 - 3 minuty. Přihodíme rybí filety nakrájené na kostičky a konzervované bambusové výhonky nakrájené na nudličky a zvolna za míchání 5 minut dusíme dokud se ryba neuvaří. |
3 | Přidáme galgán nakrájený na tenké plátky a kaffirové listy natrhané na půlky. Dle potřeby dochutíme. |
4 | Přendáme naběračkou na talíř a podáváme posypané bazalkou a na tenká kolečka nakrájenou chilli papričkou. |