Jednoduchý recept

Červené rybí kari s bambusovými výhonky

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17752

Ingredience

275 g Bambusové výhonky konzervované
1 hrst Bazalka
1 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Cukr palmový
350 g Filé rybí
50 g Galgan
5 ks Kafirové listy
2 polévková lžíce Kari pasta
60 ml Kokosová smetana
440 ml Mléko kokosové

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 844kJ
3% Sacharidy 10 g
47% Tuky 35 g
9% Sodík 186 mg
80% Bílkoviny 45 g

Červené rybí kari s bambusovými výhonky postup přípravy receptu:

1

Nejdříve nalijeme kokosovou smetanu do pánve Wok a pomalu zahříváme na středně prudkém ohni po dobu asi 5 minut, až se ze smetany oddělí vrstva tuku a usadí se na povrchu. Kdyby nám smetana začínala na okrajích hnědnout, mícháme s ní. Přidáme kari pastu a řádně mícháme, aby se směs dobře spojila a začala vonět.

2

Poté do omáčky vlijeme kokosové mléko, potom přidáme cukr a rybí omáčku a vaříme asi 2 - 3 minuty. Přihodíme rybí filety nakrájené na kostičky a konzervované bambusové výhonky nakrájené na nudličky a zvolna za míchání 5 minut dusíme dokud se ryba neuvaří.

3

Přidáme galgán nakrájený na tenké plátky a kaffirové listy natrhané na půlky. Dle potřeby dochutíme.

4

Přendáme naběračkou na talíř a podáváme posypané bazalkou a na tenká kolečka nakrájenou chilli papričkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept