Recept

Brioškový koláč se šlehačkou a cukrovými mandlemi

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1778

Ingredience

70 g Cukr krupice
20 g Droždí
100 g Mandle cukrové
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
270 g Máslo čerstvé
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
6 ks Vaječný žloutek slepičí
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 692kJ
15% Sacharidy 52 g
55% Tuky 42 g
14% Sodík 286 mg
27% Bílkoviny 15 g

Brioškový koláč se šlehačkou a cukrovými mandlemi postup přípravy receptu:

1

Těsto na koláč si připravíme den předem. Do mísy nasypeme mouku. Uděláme důlek a nasypeme sůl a 50g cukru. Připravíme kvásek z kvasnic a trochy vlažné vody a společně s vejci nalijeme do důlku. Vše opatrně promícháme, vytvoříme vláčné těsto a uhněteme dohladka.

2

Na závěr přidáme 250g másla, těsto hněteme ještě asi 10min a poté ho dáme do lednice na 24hodin.

3

Z odleželého těsta vytvoříme kruhový plát a přeneseme na vymazaný plech. Na teplém místě necháme asi 30minut kynout.

4

Mezitím ze smetany ušleháme tuhou šlehačku a lehce ji promícháme s rozšlehanými bílky.

5

Troubu předehřejeme na 190C.

6

Těsto mírně stlačíme tak, abychom vytvarovali dokola okraje. V hmoždíři roztlučeme cukrové mandle, nasypeme je na těsto, poté rozetřeme směs šlehačky a bílků a vše posypeme cukrem.

7

Pečeme asi 15minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept