Jednoduchý recept

Hovězí pečeně po cikánsku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 178

Ingredience

250 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Okurky nakládané
10 g Paprika mletá sladká
300 g Paprikové lusky čerstvé
2 g Pepř černý mletý
50 g Protlak rajčatový
150 g Rajčata
37,5 g Slanina vepřová
25 g Sůl
120 g Tuk
700 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 286 kcal
Kilojoule 1 197kJ
4% Sacharidy 14 g
23% Tuky 17 g
62% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 19 g

Hovězí pečeně po cikánsku postup přípravy receptu:

1

Maso opláchneme, nakrájíme na kusy, protkneme slaninou, osolíme a opepříme.

2

Cibuli nakrájíme na plátky, zpěníme na části tuku a v tomto základu krátce opečeme maso. Přidáme rajčatový protlak, maso podlijeme vodou a dusíme v troubě pod poklicí doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodu.

3

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Vaříme nejméně 20 minut a potom omáčku procedíme.

4

Očištěnou zeleninu a okurky nakrájíme na nudličky, osmahneme na zbylém tuku, přidáme mletou papriku, krátce osmahneme a zastříkneme trochou vody.

5

Směs krátce podusíme a vložíme do omáčky, dochutíme solí a krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept