Hovězí pečeně po cikánsku

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso opláchneme, nakrájíme na kusy, protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
  • 2
    Cibuli nakrájíme na plátky, zpěníme na části tuku a v tomto základu krátce opečeme maso. Přidáme rajčatový protlak, maso podlijeme vodou a dusíme v troubě pod poklicí doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodu.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Vaříme nejméně 20 minut a potom omáčku procedíme.
  • 4
    Očištěnou zeleninu a okurky nakrájíme na nudličky, osmahneme na zbylém tuku, přidáme mletou papriku, krátce osmahneme a zastříkneme trochou vody.
  • 5
    Směs krátce podusíme a vložíme do omáčky, dochutíme solí a krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.