Recept

Pikantní polévka s potočnicí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17809

Ingredience

3 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Citronová tráva
2 polévková lžíce Galgan
1 ks Kafirové listy
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
120 g Potočnice
90 g Shiitake houby
250 g Sýr Tofu - uzený
1 polévková lžíce Tamarindová pasta
1 l Voda pitná
1 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 233 kcal
Kilojoule 974kJ
7% Sacharidy 25 g
18% Tuky 13 g
28% Sodík 567 mg
11% Bílkoviny 6 g

Pikantní polévka s potočnicí postup přípravy receptu:

1

Příprava vývaru:

2

Drobně nakrájíme 2 sušené chilli papričky, list limetky rozpůlíme, zázvor a galgán pokrájíme na stejné kousky. Cibuli rozčtvrtíme a stéblo citronely nasekáme.

3

Všechny suroviny vložíme do 1 l studené vody, přidáme 1 lžíci tamarindové pasty, přivedeme k varu, povaříme 5 minut, odstavíme, scedíme a odložíme.

4

Tofu nakrájíme na plátky, houby a koriandr rozkrájíme a čerstvou chilli papričku pokrájíme na kolečka.

5

Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku a za stálého obracení na něm opékáme plátky tofu. Přilijeme vývar, přidáme houby a koriandr a vše vaříme 3 minuty. Vmícháme potočnici, povaříme ještě 1 minutu.

6

Hotovou polévku naservírujeme do misek a ozdobíme kolečky chilli papričky.

Poznámka

Houby můžeme zaměnit s hlívou ústřičnou, mladými žampiony či kukmákem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept