Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17812

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibulka jarní
1 ks Makrela uzená
4 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh tučný
1 ks Česnek
1 hrst Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 069kJ
4% Sacharidy 14 g
500% Tuky 375 g
8% Sodík 168 mg
65% Bílkoviny 37 g

Dip z makrely postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme česnek: dáme asi na 30 minut celou paličku česneku do trouby péct asi na 180 stupňů Celsia. Pak necháme česnek zchladnout.

2

Zatímco pečeme česnek, připravíme čerstvou zeleninu, kterou budeme do dipu namáčet. Mrkev i řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme na špalíčky, omyjeme a necháme v ledničce.

3

Nyní připravíme dip: Ponorným šlehačem nebo mixérem ušleháme hladkou pomazánku z makrely (bez kostí a kůže),tvarohu, olivového oleje a upečeného a slupek zbaveného česneku.

4

V závěru dochutíme solí a vmícháme jemně nakrájenou jarní cibulku.

5

Dip položíme do misek a posypeme řeřichou. K tomu podáváme čerstvou zeleninu na namáčení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept