Maminčin zelný salát s křenem

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve nakrájíme najemno na nudličky bílé zelí a cibuli na kostičky. V míse vše smícháme a důkladně promačkáváme (namísto šlapání), až zelí pustí šťávu. K tomu přimícháme skleničku strouhaného čerstvého křenu. Necháme odležet asi hodinu v chladu a dochutíme solí, cukrem, pepřem a octem.
  • 2
    Takto připravený salát je možno sníst hned, anebo jej namačkáme do umytých sklenic a uzavřeme. V lednici vydrží až měsíc.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 18. 4. 2016
Maminčin zelný salát s křenem
Zelí doporučuji promíchat se solí, cukrem, octem a pepřem ihned po nakrouhání, dobře promačkat a nechat v chladu odležet. Místo čerstvého křenu se dá použít nějaký nakládaný ve skleničce, např. Křeník. Použila jsem o trochu méně octa a taky cukru, ale to je o chuti každého. Raději dát všecho o trochu méně a pak postupně dochucovat a přidávat. Olej jsem přidala nakonec a taky trošku méně než uvádí recept. Počet porcí odpovídá uvaděnému množství, salát jsem použila jako přílohu k hlavnímu jídlu. Palec nahoru🙂