Recept

Rozinková štola z mletých kaštanů

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1782

Ingredience

1 ks Citrony
150 g Cukr moučkový
125 g Hrozinky
25 g Kandovaná pomerančová kůra
60 g Kaštany jedlé
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
25 g Mandle
150 g Mouka polohrubá
160 g Máslo čerstvé
25 g Ořechy lískové
1 ks Pomeranče
2 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
1 ks Vanilkový lusk
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 355 kcal
Kilojoule 1 487kJ
13% Sacharidy 46 g
24% Tuky 18 g
3% Sodík 53 mg
10% Bílkoviny 6 g

Rozinková štola z mletých kaštanů postup přípravy receptu:

1

Nejprve utřeme doměkka máslo, postupně přidáváme po lžících moučkový cukr. Poté zašleháme do směsi šlehaná vejce. Nakonec přisypeme mleté kaštany a mouku, vše dobře promícháme a osolíme.

2

Troubu předehřejeme na 240C.

3

Lískové oříšky, mandle a kandovanou pomerančovou kůru nasekáme najemno a zamícháme do směsi. Přidáme pomerančovou a citronovou kůru nastrouhanou najemno a semena vyškrábnutá z vanilkového lusku. Vše zlehka promícháme.

4

Těsto nalijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené papírem na pečení a pečeme asi 45minut. Po vyjmutí z trouby štolu pokapeme rumem.

Poznámka

Pokud by nám štola v troubě příliš hnědla, zakryjeme ji alobalem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept