Recept

Jahelník zapečený s tvarohem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17833

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr třtinový
250 g Jáhly - loupané proso
5 polévková lžíce Med včelí
1 l Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Tvaroh tučný
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
100 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 804 kcal
Kilojoule 3 365kJ
21% Sacharidy 74 g
59% Tuky 44 g
6% Sodík 114 mg
56% Bílkoviny 31 g

Jahelník zapečený s tvarohem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme jáhly. Třikrát je prolijeme horkou vodou a potom je vsypeme do studeného mléka. Do mléka přidáme máslo, špetku soli, cukru a mícháme a vaříme asi 15 minut, až nám vznikne kaše. Když je kaše hotová, vmícháme dovnitř žloutky a pokrájené sušené švestky. Kaši vyklopíme a rozetřeme do vymazaného pekáčku. Na to poklademe tvaroh smíchaný s bílkovým sněhem. Na vrch vše posypeme ořechy, pokapeme medem a jáhelník krátce zapečeme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept