Jahelník zapečený s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahelník zapečený s tvarohem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17833 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
250 g | Jáhly - loupané proso |
50 g | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Med včelí |
1 l | Mléko polotučné |
100 g | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Švestky |
500 g | Tvaroh tučný |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 225,1mg |
Draslík | 270,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 314,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Jáhly - loupané proso, Med včelí, Ořechy vlašské, Sůl, Švestky, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jahelník zapečený s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme jáhly. Třikrát je prolijeme horkou vodou a potom je vsypeme do studeného mléka. Do mléka přidáme máslo, špetku soli, cukru a mícháme a vaříme asi 15 minut, až nám vznikne kaše. Když je kaše hotová, vmícháme dovnitř žloutky a pokrájené sušené švestky. Kaši vyklopíme a rozetřeme do vymazaného pekáčku. Na to poklademe tvaroh smíchaný s bílkovým sněhem. Na vrch vše posypeme ořechy, pokapeme medem a jáhelník krátce zapečeme dozlatova. |