Jednoduchý recept

Pstruh na šalvěji se smetanovými brambůrky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17838

Ingredience

5 ks Brambory
2 ks Citrony
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Pstruh
1 kávová lžička Sůl mořská
150 g Zakysaná smetana
4 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 639 kcal
Kilojoule 2 675kJ
11% Sacharidy 39 g
47% Tuky 35 g
58% Sodík 1 g
88% Bílkoviny 50 g

Pstruh na šalvěji se smetanovými brambůrky postup přípravy receptu:

1

Očištěné pstruhy bez vnitřností osušíme, pokapeme olejem a osolíme i opepříme vně i zevnitř. Do každé ryby vložíme na kolečka nakrájenou půlku citronu a větvičku šalvěje.

2

Omyté a oškrábané brambory nakrájíme na půlcentimetrová kolečka, poklademe je do pekáčku vyloženého pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, osolíme a lžící pomažeme zakysanou smetanou. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a necháme 10 minut péct. Poté vložíme k brambůrkům ryby, poklademe je citronovými kolečky a zbylou šalvějí. Dále pečeme asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept