Mořský vlk zapečený s rajčaty a parmezánem
35 min.
Ingredience
- 2lžícePetržel kudrnka
- 4kusyMořský vlk
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusRajčata loupaná (konzervovaná)
- 3lžíceStrouhanka
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceSýr Parmezán
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1hrnekRajčatová šťáva
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2845 kcal
Bílkoviny
431 g
Tuky
102 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme filety z mořského vlka s kůží. Položíme je kůží dolů, osolíme, pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Vložíme je do pekáčku vyloženého pečicím papírem a potřeného olivovým olejem. Rajčata loupaná z konzervy zbavíme nálevu (vylijeme ho do misky vedle), smícháme je s drceným česnekem a sekanou petrželkou a poklademe směs na filety. Filety posypeme strouhankou smíchanou se strouhaným parmezánem a poklademe je plátky másla. Pečeme v troubě na 200 stupňů asi 15 minut.
- 2Mezitím, než se upeče ryba, na pánvičce rozpustíme máslo, vlijeme šťávu z rajčat a vodu zredukujeme a ochutíme solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.