Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17862

Ingredience

2 ks Citrony
200 g Cukr třtinový
20 g Cukr vanilka
2 ks Hřebíček
750 g Jablka
220 g Piškoty dětské kulaté
2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
2 kávová lžička Skořice mletá
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 324kJ
21% Sacharidy 75 g
2% Tuky 2 g
5% Sodík 106 mg
6% Bílkoviny 3 g

Jablkový dort postup přípravy receptu:

1

Do dortové formy poklademe piškoty. Vedle nasekáme jablka bez slupky a jadřinců, povaříme je asi 10 minut s vodou (400 ml), cukrem, skořicí, drceným hřebíčkem, citronovou kůrou (ze dvou citronů) i šťávou. Po 10 minutách zmírníme oheň a vlijeme do uvařené směsi 200 ml vody s rozmíchanými pudinky a za stálého míchání uvaříme asi 2 minuty.

2

Jakmile hmota zhoustne, nalijeme ji na piškoty ve formě, uhladíme a položíme další část piškotů a znovu nalijeme jablečnou hmotu. Dort poklademe omytými sušenými brusinkami nebo rybízem.

3

Necháme asi osm hodin tuhnout a rozležet v lednici. Můžeme podávat se zakysanou smetanou či šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept