Zeleninová kaše s rybou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová kaše s rybou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17893 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
250 g | Brambory |
100 g | Brokolice |
250 g | Celer bulvový |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
30 g | Máslo čerstvé |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
120 g | Treska mražená |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 23,2mg |
Draslík | 683,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Citronová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Treska mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zeleninová kaše s rybou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme, oloupeme brambory a celer a rozkrájíme je na kostičky. Očistíme a nalámeme na růžičky brokolici. Košťály oloupeme a nakrájíme na kolečka. Omytou rybu (treska nebo červený okoun) pokapeme citronovou šťávou a rozkrájíme na kostičky. |
2 | V kastrolu rozpustíme tuk a na něm orestujeme zeleninu a brambory. Podlijeme vodou, přikryté povaříme asi 15 minut a přidáme na dalších 5 minut rybu. |
3 | Z očištěné petrželky otrháme lístky, které přidáme, a vše rozmixujeme na jemnou kaši. |