Grilovaný lilek s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný lilek s houbami
Grilovaný lilek s houbami
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 135 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 17898 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
Marináda | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Citronová tráva |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 kávová lžička | Koriandr celý |
8 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Arašídová omáčka | |
250 g | Arašídová pomazánka |
3 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
0,5 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
125 ml | Mléko kokosové |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Grilovaný lilek s houbami | |
2 ks | Lilek |
180 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová tráva, Kmín římský, Koriandr celý, Olej slunečnicový, Zázvor celý, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citronová šťáva, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Sůl, Voda pitná, Lilek, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová světlá, Arašídová pomazánka, Mléko kokosové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Grilovaný lilek s houbami postup přípravy receptu:
1 | 8 špejlí namočíme do studené vody na půl hodiny. |
2 | Žampiony si vybereme menší, lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky dlouhé 2,5 cm. Lilek s houbami navlékneme na špejle střídavě. |
3 | Semena koriandru, římský kmín, nastrouhaný zázvor, mírně rozdrcený česnek a drobně nasekanou citronelu utlučeme v hmoždíři. Poté krátce osmahneme, odstavíme a přidáme ostatní suroviny do marinády. Špízy položíme na talíř, potřeme marinádou a necháme marinovat 2-8 hodin. |
4 | Příprava omáčky: |
5 | Česnek prolisujeme, cibuli rozmixujeme anebo velmi drobně pokrájíme, chilli papričku zbavíme semen a nakrájíme na kolečka. Římský kmín a koriandr smícháme s česnekem, přidáme ostatní suroviny kromě vody, vložíme do rendlíku a vmícháme vodu. Omáčku přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí na mírném plameni. |
6 | Špízy grilujeme 20 minut ve velmi horkém grilu. Často potíráme marinádou a jednou je obrátíme. Servírujeme teplé s arašídovou omáčkou. |