Jednoduchý recept

Hovězí pečeně budějovická

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 179

Ingredience

300 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
700 ml Hovězí vývar základní
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Paprika mletá sladká
100 g Protlak rajčatový
50 g Slanina vepřová
200 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sůl
150 g Tuk
30 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 355 kcal
Kilojoule 1 487kJ
4% Sacharidy 16 g
31% Tuky 23 g
73% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Hovězí pečeně budějovická postup přípravy receptu:

1

Maso opláchneme, protkneme slaninou a osolíme.

2

Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na polovině tuku. Na tomto základu maso krátce opečeme, přisypeme mletou papriku, zasmahneme a zalijeme vlažným vývarem.

3

Přidáme rajčatový protlak, česnek, přikryjeme poklicí a maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem.

4

Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme ji vlažným vývarem, dobře rozšleháme a za občasného míchání provaříme.

5

Ke konci varu přilijeme smetanu, povaříme, omáčku přecedíme přes hustý cedník, přisolíme a ještě povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept