Obilná kaše bez mléka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obilná kaše bez mléka
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17910 |
Ingredience
100 g | Jablka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
20 g | Ovesné vločky |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 166kJ
8% Sacharidy 28 g
24% Tuky 18 g
0% Sodík 7 mg
5% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 191,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Ovesné vločky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Obilná kaše bez mléka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci povaříme vločky s vodou asi 2 minuty. Oloupeme a omyjeme jablka, rozčtvrtíme je a zbavíme jádřince. Malé kousky nasypeme do hrnce, přidáme máslo a rozmixujeme. |
2 | Kaši necháme mírně zchladnout a podáváme. |