Recept

Sladkokyselá vepřová žebírka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 185 minut
Doba přípravy: 135 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (72%)
ID receptu: 17919

Ingredience

300 g Ananas
2 polévková lžíce Cukr krupice
300 g Kompot ananasový
3 polévková lžíce Med včelí
150 ml Omáčka sójová
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
4 polévková lžíce Sherry brandy
2 kg Vepřová žebra
1 polévková lžíce Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

83% Kalorie 1,644 kcal
Kilojoule 6 877kJ
15% Sacharidy 55 g
158% Tuky 118 g
20% Sodík 391 mg
151% Bílkoviny 85 g

Sladkokyselá vepřová žebírka postup přípravy receptu:

1

Zázvor nastrouháme, česnek prolisujeme a ananas nakrájíme na kroužky.

2

V míse smícháme zázvor, sójovou omáčku, cukr, sherry, rajčatový protlak a kostičky ananasu. Žebírka v marinádě několikrát obrátíme, poté do ní položíme, přikryjeme potravinářskou fólií a marinujeme při pokojové teplotě nejdéle 2 hodiny.

3

Poté žebírka vložíme do grilu a grilujeme půl hodiny za občasného potírání marinádou. Potřeme medem a grilujeme dalších 10 minut. Ananasové kroužky grilujeme 5 minut na každé straně.

4

Žebírka rozdělíme na talíře, obložíme kroužky ananasu a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept