Dětský květákový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dětský květákový nákyp
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17929 |
Ingredience
100 g | Kukuřičná krupice T 600 |
300 g | Květák |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko plnotučné |
60 g | Mozzarella |
1 špetka | Muškátový květ |
70 g | Protlak rajčatový |
50 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 151,4mg |
Draslík | 944,0mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 144,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Mozzarella, Muškátový květ, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřičná krupice T 600, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dětský květákový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme květák a otrháme růžičky, které ve vodě se špetkou soli 10 minut vaříme. Kukuřici se špetkou soli a špetkou muškátového oříšku s mlékem svaříme a za stálého míchání ji 5 minut vaříme. Vypneme vařič a pod pokličkou ji necháme dojít a přimícháme smetanu. |
2 | Troubu zahřejeme na 180 stupňů, tukem vymažeme pekáček a kukuřičnou kaši rozetřeme na dno nádoby. Na kaši položíme květákové růžičky a rajčatové pyré. Na povrch nákypu poklademe tenké plátky Mozarelly. Zapečeme v troubě 20 minut při 160 stupních. |