Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17939

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová šťáva
10 polévková lžíce Cukr moučkový
200 g Karotka
1 špetka Koření perníkové
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mandle
200 g Med včelí
200 g Mouka z prosa
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 289kJ
12% Sacharidy 42 g
18% Tuky 14 g
3% Sodík 60 mg
12% Bílkoviny 7 g

Mrkvovo-medový dort postup přípravy receptu:

1

Necháme vyhřívat troubu na 180 stupňů. Připravíme dortovou formu, kterou vymažeme tukem a vysypeme 2 lžícemi mletých mandlí.

2

Omyjeme a oloupeme karotku a nastrouháme najemno. Smícháme se žloutky a medem a přimícháváme tuk. Přidáme sůl, citronovou šťávu, perníkové koření a mandle. Mouku promícháme s práškem do pečiva a přisypeme jí do těsta. Nakonec přidáme našlehaný sníh z bílků.

3

Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme při 160 stupních asi 35 minut.

4

Dort ozdobíme polevou z moučkového cukru smíchaného s malinovou nebo citronovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept