Lilky v grilovacím koření

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1692 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
179 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenká kolečka, vložíme do cedníku, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Poté je řádně omyjeme od soli a osušíme.
  • 2
    Bílek ušleháme v míse do pěny. Na talíři smícháme solamyl se solí a grilovacím kořením.
  • 3
    Kolečka lilku namočíme do bílku, poté rovnoměrně obalíme po obou stranách ve směsi se koření a solamylu a vkládáme do rozehřátého oleje. Smažíme po obou stranách dozlatova, dokud se na povrchu neutvoří křupavá kůrka.
  • 4
    Smažené lilky odkládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk, poté je upravíme na talíře a servírujeme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.