Lilky v grilovacím koření
25 min.
Ingredience
- 50gramůSolamyl
- 1lžičkaSůl
- 450gramůLilek
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaKoření grilovací
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 200mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1692 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
179 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Lilky omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenká kolečka, vložíme do cedníku, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Poté je řádně omyjeme od soli a osušíme.
- 2Bílek ušleháme v míse do pěny. Na talíři smícháme solamyl se solí a grilovacím kořením.
- 3Kolečka lilku namočíme do bílku, poté rovnoměrně obalíme po obou stranách ve směsi se koření a solamylu a vkládáme do rozehřátého oleje. Smažíme po obou stranách dozlatova, dokud se na povrchu neutvoří křupavá kůrka.
- 4Smažené lilky odkládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk, poté je upravíme na talíře a servírujeme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.