Lilky v grilovacím koření - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilky v grilovacím koření
Lilky v grilovacím koření
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 17944 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kávová lžička | Koření grilovací |
450 g | Lilek |
200 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
150 ml | Olej rostlinný |
50 g | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 550,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 60,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 23,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Olej arašídový (podzemnicový), Olej rostlinný, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lilky v grilovacím koření postup přípravy receptu:
1 | Lilky omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenká kolečka, vložíme do cedníku, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Poté je řádně omyjeme od soli a osušíme. |
2 | Bílek ušleháme v míse do pěny. Na talíři smícháme solamyl se solí a grilovacím kořením. |
3 | Kolečka lilku namočíme do bílku, poté rovnoměrně obalíme po obou stranách ve směsi se koření a solamylu a vkládáme do rozehřátého oleje. Smažíme po obou stranách dozlatova, dokud se na povrchu neutvoří křupavá kůrka. |
4 | Smažené lilky odkládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk, poté je upravíme na talíře a servírujeme horké. |