Bramborové hranolky po čínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové hranolky po čínsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 17945 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
650 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
8 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Sůl mořská |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 726,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 39,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli koření mleté, Chilli paprička, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Omáčka sójová, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborové hranolky po čínsku postup přípravy receptu:
1 | Stroužky česneku rozpůlíme, cibuli rozkrájíme načtvrtky a chilli papričku rozpůlíme. |
2 | Brambory oloupeme, nakrájíme po délce na velmi tenké plátky a poté na nudličky. Nakrájené brambory vložíme do vroucí vody a povaříme 2 minuty. Vodu slijeme, brambory propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je osušíme. |
3 | Olej rozehřejeme na vysokou teplotu, přidáme chilli papričku, cibuli, česnek, smažíme půl minuty a poté vše opatrně vyjmeme. Olej opět rozehřejeme, přidáme brambory a smažíme 4 minuty dozlatova. Přidáme sójovou omáčku, sůl, ocet, plamen zmírníme a smažíme ještě zhruba minutu tak, aby byly křupavé. |
4 | Brambory vybíráme lopatkou s otvory, odkládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk. |
5 | Hotové pomfrity upravíme na mísu, posypeme mořskou solí, chilli kořením a servírujeme. |