Jednoduchý recept

Bramborové hranolky po čínsku

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 17945

Ingredience

650 g Brambory
1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
8 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Sůl mořská
1,2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 125 kcal
Kilojoule 523kJ
7% Sacharidy 24 g
2% Tuky 2 g
58% Sodík 1 g
9% Bílkoviny 5 g

Bramborové hranolky po čínsku postup přípravy receptu:

1

Stroužky česneku rozpůlíme, cibuli rozkrájíme načtvrtky a chilli papričku rozpůlíme.

2

Brambory oloupeme, nakrájíme po délce na velmi tenké plátky a poté na nudličky. Nakrájené brambory vložíme do vroucí vody a povaříme 2 minuty. Vodu slijeme, brambory propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je osušíme.

3

Olej rozehřejeme na vysokou teplotu, přidáme chilli papričku, cibuli, česnek, smažíme půl minuty a poté vše opatrně vyjmeme. Olej opět rozehřejeme, přidáme brambory a smažíme 4 minuty dozlatova. Přidáme sójovou omáčku, sůl, ocet, plamen zmírníme a smažíme ještě zhruba minutu tak, aby byly křupavé.

4

Brambory vybíráme lopatkou s otvory, odkládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk.

5

Hotové pomfrity upravíme na mísu, posypeme mořskou solí, chilli kořením a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept