Krémový dort s karamelkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémový dort s karamelkami
Krémový dort s karamelkami
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1796 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
6 ks | Bonbóny karamelové |
300 g | Čokoláda bílá |
1 ks | Cukr vanilka |
50 g | Máslo čerstvé |
350 g | Mléko zahuštěné slazené |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g | Sušenky Club - máslové |
600 g | Sýr Lučina - termizovaný |
2 ks | Vejce slepičí |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 143,9mg |
Draslík | 155,4mg |
Vláknina | 562,8mg |
Vitamín A | 142,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bonbóny karamelové, Čokoláda bílá, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko zahuštěné slazené, Mouka pšeničná hladká T 650, Sušenky Club - máslové, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krémový dort s karamelkami postup přípravy receptu:
1 | Konzervu sladkého kondenzovaného mléka Salko vaříme cca 2 hodiny ve vodě. Vznikne krémový karamel. Sušenky s máslem vyšleháme na tuhou hmotu. |
2 | Rozetřeme na dno dortové formy a 10 minut zapékáme. Necháme vychladnout. |
3 | Sýr utřeme s moukou a vanilkou, přidáme vejce, zakysanou smetanu, rozpuštěnou čokoládu a vyšleháme do krému. |
4 | Na sušenkový korpus nasypeme na hrubo rozdrcené karamelky a zalijeme směsí. Pečeme tak dlouho až se směs zpevní. |
5 | Potřeme karamelem, vychladíme a podáváme. |
Poznámka
Salko vaříme neotevřené. Po uvaření necháme zcela vychladnout a potom otevřeme.