Jednoduchý recept

Orientálská hovězí pečeně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 180

Ingredience

200 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Paprikové lusky čerstvé
2 g Pepř černý mletý
50 g Protlak rajčatový
100 g Rajčata
37,5 g Slanina vepřová
25 g Sůl
150 g Tuk
900 ml Voda pitná
50 ml Víno červené
10 ml Worcester (worcesterská omáčka)
20 g Česnek
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 273kJ
3% Sacharidy 12 g
27% Tuky 20 g
54% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 19 g

Orientálská hovězí pečeně postup přípravy receptu:

1

Maso opláchneme, nakrájíme na kusy, protkneme slaninou, osolíme a opepříme.

2

Cibuli oloupeme, nasekáme a osmažíme na části tuku. Na tomto základě opečeme maso, zalijeme je trochou vlažné vody a přidáme utřený česnek a rajčatový protlak. Pod poklicí maso dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodu.

3

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Nakonec omáčku procedíme.

4

Na zbývajícím tuku podusíme očištěné žampiony, rajčata a paprikové lusky, vše nakrájené na plátky nebo na širší nudle. Směs přidáme do omáčky.

5

Nakonec do omáčky přidáme červené víno a vorčestr, přisolíme ji a ještě krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept