Jednoduchý recept

Polévka z hrášku a brambor

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1800

Ingredience

3 ks Brambory
0,5 ks Cibule
100 g Hrášek Bonduelle
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
1 l Vývar zeleninový
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 889kJ
7% Sacharidy 25 g
13% Tuky 10 g
44% Sodík 877 mg
11% Bílkoviny 6 g

Polévka z hrášku a brambor postup přípravy receptu:

1

Oloupané, na malé kostky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme.

2

Pokrájenou cibuli si zpěníme na másle, přisypeme mouku a osmahneme na světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme. Necháme provařit 15 min.

3

Do vývaru přilijeme rozmixovaný hrášek s bramborami, dle potřeby dosolíme a okořeníme na drobno nasekanou petrželovou natí.

4

Žemli si mezitím nakrájíme na tenké plátky a nasucho opražíme. Poté pokapeme trochou másla.

5

Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo v polévkových miskách. Žemli podáváme zvlášť na talířku, aby se nám v polévce nerozmáčela.

Poznámka

Hrášek použijeme sterilovaný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept