Jednoduchý recept

Polenta s pršutem, parmezánem, sušenými rajčaty a olivami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 18013

Ingredience

1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej olivový
80 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
1 šálek Polenta
4 plátek Prosciutto sušené
200 g Rajčata sušená sterilovaná
8 polévková lžíce Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 938kJ
17% Sacharidy 60 g
26% Tuky 20 g
76% Sodík 2 g
25% Bílkoviny 14 g

Polenta s pršutem, parmezánem, sušenými rajčaty a olivami postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme polentu podle návodu. Potom do ní vmícháme nastrouhaný Parmezán, špetku pepře a přelijeme vše do čtvercové formy, kterou následně hodinu chladíme v ledničce.

2

Mezitím v pánvi rozehřejeme olej. Polentu rozkrájíme na 4 díly a dáme je opékat na pánev po každé straně, aby měly zlatavou kůrku. Osmažené díly položíme na papírovou utěrku.

3

V uvolněné pánvi osmažíme pršut. Polentu naservírujeme na talíře, na každý kousek polenty dáme pršut, sušené rajče a 3 olivy.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept