Jednoduchý recept

Studená polévka z červené řepy s cuketou a celerem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 18014
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Červená řepa
2 ks Cibule
1 ks Citrony
2 ks Cuketa
1 kávová lžička Kardamom
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
4 polévková lžíce Šalotka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 136 kcal
Kilojoule 569kJ
6% Sacharidy 22 g
5% Tuky 4 g
10% Sodík 206 mg
11% Bílkoviny 6 g

Studená polévka z červené řepy s cuketou a celerem postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci restujeme asi 5 minut na oleji půlku nakrájené cibule, oloupanou, na plátky pokrájenou cuketu, na kousky rozkrájený řapíkatý celer a nadrobno nasekanou šalotku, přidáme špetku soli.

2

Směs dokořeníme kardamomem, zalijeme litrem vody, poté vaříme asi 20 minut. Odstavíme, po vychladnutí odložíme do ledničky.

3

Před servírováním ještě přidáme do polévky citronovou šťávu, na plátky rozkrájenou uvařenou červenou řepu, sůl a pepř, vše zamícháme.

4

Nakonec polévku nalijeme do misek, dozdobíme na kostičky nakrájenými vejci uvařenými natvrdo, pokrájenou cibulí a nasekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept