Kachna s ananasem a kukuřičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna s ananasem a kukuřičkami
Kachna s ananasem a kukuřičkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18023 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
230 g | Cibule |
6 ks | Cibulka jarní |
600 g | Kachní prsa |
180 g | Kompot ananasový |
1 kávová lžička | Koření pěti vůní |
100 g | Kukuřice cukrová |
1 polévková lžíce | Olej chilli |
2 polévková lžíce | Omáčka švestková |
100 g | Sójové výhonky |
1 polévková lžíce | Solamyl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 814,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Kompot ananasový, Kukuřice cukrová, Omáčka švestková, Sójové výhonky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Koření pěti vůní, Olej chilli, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kachna s ananasem a kukuřičkami postup přípravy receptu:
1 | Česnek prolisujeme, cibulky nakrájíme. Z kachny odstraníme kůži, maso rozkrájíme na tenké plátky. Solamyl rozmícháme s čínskou Směsí pěti vůní, v této směsi obalíme kousky masa. |
2 | Olej rozehřejeme ve woku, přidáme maso a za stálého obracení opékáme 10 minut. Vrstva Solamylu na povrchu musí být křupavá. Maso následně odložíme, do woku vložíme cibulky, česnek a opékáme do měkka 5 minut. Poté vmícháme ananas, cibulky, sójové výhonky a opékáme další 4 minuty, do směsi vmícháme švestkovou omáčku. |
3 | Maso opět vrátíme do woku, pokrm promícháme, rozdělíme do vyhřátých misek a servírujeme horký. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Pro tento pokrm je vhodnější ananas ve vlastní šťávě než v sirupu. Poku tento kompot neseženete, ananas opláchněte a nechte okapat.