Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18034

Ingredience

5 ks Chilli paprička
2 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Cukr krupice
500 g Kuřecí stehna
3 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Omáčka sojová světlá
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Solamyl
2 polévková lžíce Sójová pasta Miso
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
150 ml Vývar asijský
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 381kJ
3% Sacharidy 10 g
27% Tuky 20 g
34% Sodík 674 mg
44% Bílkoviny 25 g

Kuře po sečuánsku postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulky nakrájíme, bílé části oddělíme od zelených, česnek prolisujeme, chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme.

2

Kuřecí stehna nakrájíme na kousky, smícháme s pepřem, cukrem, sójovou omáčkou, vínem a solamylem. Promícháme a necháme půl hodiny marinovat.

3

Olej rozehřejeme ve woku, přidáme maso a opékáme 2 minuty dozlatova. Maso vyjmeme na předehřátý talíř, odložíme stranou. Do woku přidáme česnek, bílé části jarních cibulek, chilli papričky a sójovou pastu a za stálého míchání opékáme půl minuty. Přidáme zpět maso, opékáme 2 minuty, přelijeme vývarem, přivedeme k varu, přiklopíme a dusíme na mírném plameni 6 minut. Během vaření dvakrát promícháme.

4

Pokrm ozdobíme zelenými částmi jarních cibulek a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept