Kuře v pikantní arašídové omáčce

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
22 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
665 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře očistíme od tuku a nakrájíme na kostičky o velikosti 2,5 cm.
  • 2
    Arašídový olej rozehřejeme ve woku, přidáme arašídy a minutu opékáme. Opečené vyjmeme děrovanou naběračkou, vložíme do misky. Do woku dáme připravené maso, opékáme 2 minuty. Vmícháme na proužky nakrájenou chilli papričku a zelenou papriku. Opékáme minutu, poté směs vyjmeme opět děrovanou naběračkou a odložíme do jiné misky.
  • 3
    Polovinu arašídů rozmixujeme na téměř hladkou pastu, dle potřeby přidáme vývar.
  • 4
    Drůbeží vývar vlijeme do woku, přidáme rýžové víno, sójovou omáčku, cukr, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a rýžový ocet. Zahříváme téměř k bodu varu, vmícháme arašídovou pastu, zbývající arašídy, kuřecí směs a řádně promícháme.
  • 5
    Směs pokapeme sezamovým olejem, minutu povaříme, upravíme na servírovací mísu a servírujeme s pečenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.