Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kachna s kiwi a limetou 5 1
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18043

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
60 g Cukr krupice
4 ks Kachní prsa
2 ks Kiwi
2 ks Limetka
130 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
6 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 292kJ
8% Sacharidy 29 g
109% Tuky 82 g
7% Sodík 149 mg
56% Bílkoviny 31 g

Kachna s kiwi a limetou postup přípravy receptu:

1

Z masa odstraníme přebytečný tuk, kůži propícháme. Do masa vetřeme polovinu nastrouhané limetové kůry a polovinu šťávy, necháme minimálně hodinu marinovat v chladničce. V průběhu marinování jednou obrátíme. Marinádu z masa slijeme a odložíme.

2

Lžíci oleje rozehřejeme ve woku, osmahneme na něm maso po obou stranách, plamen zmírníme a opékáme ještě 5 minut do zlatova za častého obracení. Opečené maso přeneseme do mísy, udržujeme teplé.

3

Wok vytřeme papírovými ubrousky, rozehřejeme v něm zbývající olej. Přidáme cibulky, nakrájené na šikmá kolečka, mrkev pokrájenou na nudličky, minutu opékáme. Poté přilijeme zbylou marinádu, víno, citronovu kůru a šťávu, cukr, vše povaříme, až šťáva mírně zhoustne.

4

Následně do woku přidáme kachní maso, oloupané, na plátky rozkrájené kiwi, osolíme, opepříme, prohřejeme.

5

Každý kousek masa krájíme na plátky tak, aby na jednom konci zůstaly plátky spojené, tzv. do vějíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme hoblinkami limetové kůry, kolečky limety s uzlíkem z kůry, petrželkou a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
Kremna
Uživatel uvařil tento recept
Výborná kombinace sklidila ovace.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept