Recept

Kachna s medovou glazurou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 135 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18048

Ingredience

Na ozdobu
1 ks Celer - nať
0,5 ks Okurka salátová
1 hrst Pažitka
Kachna s medovou glazurou
1 kávová lžička Badyán
2 ks Kachní prsa
2 polévková lžíce Med včelí
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Omáčka sójová
2 kávová lžička Solamyl
2 kávová lžička Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 144 kcal
Kilojoule 604kJ
4% Sacharidy 13 g
5% Tuky 3 g
2% Sodík 45 mg
28% Bílkoviny 16 g

Kachna s medovou glazurou postup přípravy receptu:

1

Z prsou odstraníme kosti a maso vložíme do zapékací mísy.

2

Prolisovaný česnek, med, česnekový ocet, mletý badyán a sójovou omáčku rozmícháme v misce. Solamyl rozpustíme ve vodě a pastu vmícháme do směsi se sójovu omáčkou. Touto marinádou potřeme maso po obou stranách, přikryjeme, uložíme do chladničky a necháme marinovat minimálně dvě hodiny. Nejlépe přes noc.

3

Maso vyjmeme z marinády a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C téměř půl hodiny. V průběhu pečení maso často potíráme marinádou. Upečené maso vyjmeme z trouby, vložíme na 5 minut pod rozehřátý gril, aby glazura na povrchu zkaramelizovala.

4

Maso rozkrájíme na tenké plátky, upravíme na mísu, ozdobíme listy řapíkatého celeru, na kolečka nakrájenou okurkou, pažitkou a ihned servírujeme.

Poznámka

Pokud by se mělo maso připálit, přikryjeme ho alobalem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept