Recept

Lilek s rajčaty a bazalkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 18058

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cuketa
2 ks Lilek
200 g Mozzarella
3 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
500 g Rajčata
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 361kJ
4% Sacharidy 15 g
32% Tuky 24 g
41% Sodík 821 mg
35% Bílkoviny 20 g

Lilek s rajčaty a bazalkou postup přípravy receptu:

1

Omyté lilky nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, osolíme je a necháme 1 hodinu stát.

2

Potom lilky opláchneme vodou, osušíme a po obou stranách usmažíme na pánvi na oleji (nebo je potřené olejem upečeme na grilu).

3

Omytou cuketu a rajčata nakrájíme na plátky a spolu s lilky střídavě naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy. Osolíme, posypeme nadrceným pepřem, nasekanou bazalkou, nahrubo nastrouhanou mozzarellou a jemně nastrouhaným parmazánem. Povrch poklademe plátky slaniny.

4

Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept