Recept

Vepřová pečeně s jarním špenátem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 18059

Ingredience

250 g Listové těsto
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová pečeně
4 stroužek Česnek
250 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 717 kcal
Kilojoule 3 001kJ
7% Sacharidy 27 g
73% Tuky 55 g
16% Sodík 325 mg
52% Bílkoviny 29 g

Vepřová pečeně s jarním špenátem postup přípravy receptu:

1

Špenátové listy omyjeme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.

2

Vykostěnou vepřovou pečeni potřeme olejem a opečeme po všech stranách na pánvi. Potom maso potřeme česnekem utřeným se solí a pepřem.

3

Listové těsto rozválíme na čtverec, do středu dáme polovinu špenátu a na něj položíme maso. Zakryjeme zbylým špenátem a zabalíme do těsta. Vložíme do pekáče a povrch na několika místech propíchneme vidličkou.

4

Pečeme zvolna v dobře vyhřáté troubě asi 40 minut.

5

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept