Jednoduchý recept

Smažený květák po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Smažený květák po italsku 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 18078

Ingredience

1 ks Květák
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 336kJ
6% Sacharidy 23 g
68% Tuky 51 g
14% Sodík 279 mg
12% Bílkoviny 6 g

Smažený květák po italsku postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý květák rozebereme na větší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Květák vyjmeme, necháme okapat a oschnout.

2

Růžičky obalíme v mouce a smažíme je v rozpáleném oleji na pánvi dozlatova.

3

Podáváme s bramborovou kaší a salátem z čerstvé zeleniny.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Smažený květák po italsku
Tento recept je snad nejjednodušší, co jsem kdy na smažený květák dělala. Je rychlý, levný a pochutná si na něm celá rodina. Dávám pět hvězdiček a doporučuji ho vyzkoušet.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept