Čevapčiči z kapusty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čevapčiči z kapusty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18094 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Kapusta hlávková |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
58 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 39g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 303,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Čevapčiči z kapusty postup přípravy receptu:
1 | Omytou a očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Vychladlou kapustu jemně nasekáme nebo umeleme a v míse promícháme s vejci, nadrobno nasekaným česnekem, pepřem a trochou strouhanky. |
3 | Ze směsi tvarujeme malé šišky a zprudka je opékáme na pánvi na oleji. |
4 | Hotové čevapčiči posypeme syrovou, na kroužky nakrájenou cibulí. |
5 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |