Jednoduchý recept

Dušená rýže po slovenském způsobu

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 18105

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
30 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
250 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 595 kcal
Kilojoule 2 489kJ
30% Sacharidy 107 g
18% Tuky 13 g
11% Sodík 215 mg
16% Bílkoviny 9 g

Dušená rýže po slovenském způsobu postup přípravy receptu:

1

Na másle zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli a odstavíme z plotny. Přidáme mletou papriku, promícháme.

2

Na základ vsypeme spařenou a okapanou rýži, promícháme, zalijeme vroucí osolenou vodou, okořeníme bobkovým listem. Rýži dusíme do měkka.

3

Podáváme jako přílohu k masům.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept