Dušená rýže po slovenském způsobu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená rýže po slovenském způsobu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18105 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
250 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 182,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušená rýže po slovenském způsobu postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli a odstavíme z plotny. Přidáme mletou papriku, promícháme. |
2 | Na základ vsypeme spařenou a okapanou rýži, promícháme, zalijeme vroucí osolenou vodou, okořeníme bobkovým listem. Rýži dusíme do měkka. |
3 | Podáváme jako přílohu k masům. |
Poznámka
Servírujeme teplé.